Reismogelijkheden:

  • per motorfiets naar de bestemming,
  • met de autotrein (Dusseldorf-Narbonne) en dan op de motor via de Pyreneeen naar bestemming,
  • met het vliegtuig naar Porto en dan naar de bestemming en rijden op huurmotoren,
  • of met vliegtuig en eigen motoren laten vervoeren naar bestemming (per trailer of vrachtwagen)

In alle gevallen is begeleiding mogelijk

Portugal, land van olijven, amandelen, zon, vriendelijke, gastvrije mensen, maar vooral……land van mooie wegen, mooie bochten, verrassende stijgingen en dalingen, zeer wisselende natuur, ruimte en rust.

Noord Portugal om precies te zijn, onbekend bij de toeristen en daardoor des te fijner om te genieten van al het mooie dat dit deel van Portugal te bieden heeft aan de veeleisende motorrijder! Ideaal voor een bergtraining van meerdere dagen. U moet dan denken aan het gebied dat ligt tussen de noord- en oostgrens van Spanje, grofweg binnen de beroemde plaatsen Villa Real, Chaves, Braganca en Mogadouro. In dit gebied gaan we de avonturen beleven!

Wij hebben een prima hotel met uitstekende faciliteiten, waar de moteren naar believen buiten of binnen kunnen worden gestald. Het hotel heet “Albergia Ascencao”in Algoso-Vimioso.

Vanuit dit centraal in genoemd gebied gelegen hotel beginnen de dagritten, gelijk na het wegrijden is het genieten en oefenen geblazen. Vooral de rust (weinig verkeer) in combinatie met de mooiste wegen (zowel qua kwaliteit van het wegdek als qua bochten….) zijn subliem voor een fijne motorweek. Eigenlijk is het daar altijd goed weer met fijne temperaturen, zeker in het voor- en najaar!

  • 8 dagen
  • / 1800 km
  • / Begeleid door KNMV instructeur(s)
  • / Inclusief overnachtingen
  • / Inclusief ontbijt en avondeten
1049-
Datum
Van
Datum moet nog worden vastgesteld i.v.m. corona
Ruimte
7
Inschrijven

Locaties & dagschema

Bergtraining Portugal
1

Dag 1: Zaterdag

De dag van aankomst, een zaterdag, wordt na een welkomstwoord, kamerindeling en na een heerlijke lunch, gebruikt voor een korte (kennismakings-)rit in de omgeving om alvast in de stemming te komen. Er zal een route worden gereden in de omgeving van het hotel om kennis te maken met elkaar en de omgeving en om een indruk te krijgen van wat er te wachten staat……! Deze rit zal ongeveer 3 a 4 uren duren

2

Dag 2: Zondag

De volgende dag, zondag, wordt er een pittige rit gereden van ca 250 km. We starten dan om 09.00u en zijn dan eind van de middag weer terug. Deze dag zal worden gevuld met de mooiste routes in richting van Braganca, een belangrijke plaats in deze regio. Prachtige omgeving met dito verrassende wegen en bochten zijn deze dag ons deel.

3

Dag 3: Maandag

Maandag gaan we een ander deel van deze regio verkennen, de rit zal ruim 300 km lang zijn, we rijden langs de belangrijkste rivier van Portugal, de Douro. De oever belooft veel mooie bochten en verrassende routes met heuze cols en haarspelden!

4

Dag 4: Dinsdag

Dinsdag is een vrije dag. Dat betekent dat er geen rit is gepland, maar men kan doen en laten wat hij/zij wil. Wij zijn zeker bereid om ook deze dag een training te geven, is echter vrijblijvend. Wil men gewoon een rustdag is dat ook prima.

5

Dag 5: Woensdag

Woensdag weer fris aan de start voor de volgende uitdaging: een rit van ruim 250 km in de regio van Villa Real. Elke omgeving heeft weer zijn eigen charme qua natuur. Wij rijden de mooiste routes richting Vila Flor, Carrazeda, Sabrosa, Murca.

6

Dag 6: Donderdag

Donderdag rijden we via Mirandela naar Chaves en dan weer door richting Braganca om dan de prachtige weg van Gimonde naar Milhao (20 km lang 80 km/u bochten met nagenoeg geen verkeer!) nog een keer te rijden (eerste dag reden we deze de andere kant op). Daarna binnendoor weer terug naar het hotel.

7

Dag 7: Vrijdag

Vrijdag, alweer de laatste dag van deze training.

Een mooie rit in het verschiet, ongeveer 180 km lang, maar met veel mooie wegen en bochten. Een mooie afsluitrit om met een goed gevoel weer naar huis te gaan de volgende dag. Het plan is om deze dag af te zakken langs de Douro naar Vila Nova, vandaar binnendoor weer naar Carrazeda, Vila Flor, Macedo de Cavaleiros, naar het hotel.

8

Dag 8: Zaterdag

Zaterdag is de dag van vertrek.

Inschrijven

Datum

Uw gegevens


Informatie m.b.t. inschrijving

Met verzending van dit formulier levert u informatie aan, waarna met u contact word opgenomen voor een reservering. Pas dan is uw reservering definitief.

email phone