Brommerrijlessen bij RoAD

De brommerrijlessen wordt met maximaal 1 leerling tegelijk gegeven (4 is wettelijk toegestaan) op nieuwe Kymco ‘Agility’ bromfietsen. De startplaats van de lessen is bij de verkeersschool en van daaruit worden de lessen gegeven in Alkmaar waar tevens het examen wordt afgenomen.

De rijlessen worden verzorgd door een KNMV gediplomeerde motorrij-instructeur. Ook in deze rijopleiding mag je meer verwachten dan uitsluitend opleiden tot het rijbewijs alleen, ook wordt er gelet op het gebied van bewustzijn van de bestuurder in het verkeer.

De Procedure

Er worden 5 praktijklessen gegeven waarbij de leerling leert veilig en verantwoord deel te nemen aan het verkeer. Er komen veel verschillende verkeerssituaties met de bijbehorende feedback aan bod.

De lessen worden gepland op de dag van het examen of de dagen ervoor.

Het examen

Om examen te mogen doen moet de kandidaat geslaagd zijn voor het bromfiets(AM) theorie examen en 16 jaar zijn(dit geldt ook voor de rijlessen).

Het examen begint bij het CBR gebouw in Alkmaar en wordt afgenomen door een CBR examinator. Het duurt maximaal 45 min waarvan +/- 25 min worden gebruikt voor de examen rit.

Houd er rekening mee dat er gemiddeld een wachttijd is van 4 weken voor het inplannen van het praktijkexamen. Meld je dus op tijd aan en dan kun je zo snel mogelijk na je 16de verjaardag examen doen.

Theorielessen

RoAD biedt ook theorielessen aan. Deze theorielessen worden voor een kleine groep uitgevoerd zodat de lessen persoonlijk blijven.

Voertuigen

De rijlesbrommer

Kymco

Instructeur

Instructeur

Paul Rookhuijzen

Verdere informatie

Het theorie examen mag vanaf 15 ½ jaar gedaan worden en is 1½ jaar geldig. Voor theorielessen zie rubriek ‘Theorie’.

Meenemen naar de praktijklessen en examen:- geldig legitimatie en theoriebewijs(e-mail).

Kleding eisen:- Langebroek, dicht schoenen, stevig trui of jas met lange mouwen, handschoenen en helm. Handschoenen en helm zijn ook te leen bij de rijschool. Eigen helm moet een goedgekeurd bromfiets of motor helm zijn en moet in een goede staat verkeren. Donkere vizieren zijn bij slecht licht niet toegestaan!

Tarieven

All-in one
Pakket
INCLUSIEF
2 uur theorieles
1x theorie examen (€37,-)
5 uur praktijkles
1x praktijk examen (€127,-)
€ 494,-
Praktijk
Pakket
INCLUSIEF
5 uur praktijkles
1x praktijk examen (€127,-)
€ 412,-

Helm te leen (gratis)

Meld je aan

Uw gegevens


Informatie m.b.t. aanmelding

Met verzending van dit formulier levert u informatie aan, waarna met u contact word opgenomen voor een reservering. Pas dan is uw reservering definitief.

email phone